Lenen met een BKR registratie

Leningverstrekkers worden steeds meer terughoudender. Dit heeft te maken met de kredietcrisis die momenteel in Nederland heerst. Hierdoor is geld lenen met een BKR registratie voor de meeste mensen vrijwel onmogelijk geworden.

In de tijden dat er nog geen kredietcrisis heerste in Nederland, richtte leningverstrekkers zich voornamelijk op mensen met een negatieve BKR registratie. Tegen een hogere rente dan gebruikelijk, waren consumenten met een negatieve BKR registratie alsnog in staat om een lening of zelfs een hypotheek af te sluiten.

Door de crisis op de financiële markten is hier een einde aangekomen. Op dit moment zijn kredietverstrekkers een stuk terughoudender met het verschaffen van leningen dan voorheen. Zelfs voor mensen die geen negatieve BKR registratie hebben is het vandaag de dag erg lastig om een lening af te sluiten bij een bank.

Minilening

Is het dan helemaal niet mogelijk om geld te lenen met een BKR registratie? Wel! Met een negatieve BKR registratie kan men nog wel een minilening afsluiten. Met een minilening kan er maximaal 750 euro geleend worden. Dit lijkt erg aantrekkelijk, maar dit is het zeker niet. Een minilening brengt namelijk erg hoge kosten met zich mee. Als je bijvoorbeeld 200 euro wil lenen, moet je rekening houden met 50 euro aan behandelingskosten. Het totale geldbedrag, inclusief alle kosten, moet binnen een maand weer afgelost worden. De kosten bedragen maar liefst 25 procent van het totale leenbedrag! Geld lenen is dus niet altijd een slimme optie!