Voordelig geld lenen

Voordelig geld lenen is iets wat we allemaal willen. In dit artikel worden enkele punten besproken waarop je dient te letten bij het vergelijken van leningen.

Afsluiten van een lening

Het afsluiten van een lening, een dure of een goedkope, is iets waar iedereen wel een keer mee te maken krijgt. Vrijwel iedereen koopt bijvoorbeeld vroeg of laat een huis en sluit hiervoor een hypotheek af. Een hypotheek is ook gewoon een lening.

Natuurlijk willen we het liefste voordelig geld lenen. Vroeger werd er nog al makkelijk gedacht over een lening. Hierdoor kwamen mensen vaak in financiële problemen. Ze konden bijvoorbeeld hun lening niet meer aflossen en daardoor kwamen ze in de schulden. Of de rentes stegen plotseling heel erg, waardoor ze ook de in de problemen kwamen.

Om deze problemen in de toekomst te voorkomen, zijn er maatregelen genomen. Een van deze maatregelen is bijvoorbeeld dat er nu bij ‘leen geld’ reclames vermeld moeten worden: let op, geld lenen kost geld.

Leningen vergelijken: het loont zeker de moeite

Iedereen zou het moeten doen; leningen vergelijken. Dit vanwege het feit dat het bij leningen vaak om (erg) hoge bedragen gaat en om langdurige verplichtingen. En natuurlijk sluit je liever een goedkope lening af in plaats van een dure lening.

Bij een lening is het belangrijk dat je goed op de volgende punten let als je leningen met elkaar gaat vergelijken:

– Het bedrag wat je kunt lenen (op basis van inkomen, contract, gezin situatie, etc)

– Het % rente

– Rente vast of variabel

– Persoonlijke lening of doorlopend krediet lening

– De verschillende afbetalingstermijnen

– De service van de bank of geld verstrekker

Voer gesprekken met verschillende banken of kredietverstrekkers

Als je een lening wilt afsluiten, dan zijn er meerdere manieren om deze met elkaar te vergelijken. Een persoonlijk krediet heeft bijvoorbeeld andere consequenties dan een doorlopend krediet. Maar bij de ene bank kan een doorlopend krediet ook heel erg verschillen in vergelijking met een andere bank. De rente kan bijvoorbeeld veel lager zijn dan bij een andere bank.

Ga dus de verschillende opties na en vergelijk deze bij meerdere banken en andere kredietverstrekkers. Op deze manier krijg je een helder beeld van alle leningen, bij wie je welke lening het beste af kunt sluiten en bij welke lening je dus het voordeligst uit bent, want uiteindelijk willen we natuurlijk allemaal voordelig geld lenen.