Soorten geld leningen

Soorten leningen uitkiezen

In sommige situaties zijn geldleningen nou eenmaal nodig. De ene keer is het omdat je een grote uitgave wilt doen, de andere keer is het om van meerdere kleine leningen één grote lening te maken en weer een andere keer is het omdat je financiële ruimte wilt hebben. Er zijn een hoop mensen die een lening afsluiten omdat zij een (nieuwe) auto willen kopen. Wist je dat tachtig procent van alle auto’s die in Nederland rond rijden gefinancierd zijn met een lening? Hieronder vallen ook lease auto’s.

Waarvoor je de lening nodig hebt doet er niet zoveel toe. Wat wel van belang is, zijn de verschillende soorten leningen. Welke soorten leningen zijn voor jou geschikt?

We maken hiervoor een onderscheid tussen de twee meest voorkomende leningen; doorlopend krediet en persoonlijke lening .

Soorten leningen uitgelicht

Allereerst kijken we naar een doorlopend krediet. Een doorlopend krediet betekent dat er een soort bankrekening wordt geopend, waar je geld vanaf kunt halen tot een vastgesteld maximum. Je bent niet verplicht om dit geld op te nemen, maar je hebt te allen tijden toegang tot het geld. Als je eenmaal geld hebt opgenomen, dan dien je dit maandelijks af te lossen. Er zijn verschillende banken en kredietverstrekkers die dit soorten leningen aanbieden.

Vervolgens hebben we een ‘gewone’ lening, een persoonlijke lening. In dit geval krijg je in één keer de beschikking over een bepaald geldbedrag. Dit bedrag wordt op je eigen rekening gestort. Met dit soort leningen kan je niet meer of minder geld opnemen. De lening dien je terug te betalen in een vooraf vastgestelde looptijd.