Lening oversluiten

Waarom mijn lening oversluiten?

Een lening oversluiten kan een interessante optie zijn. Een lening kost vaak een hele boel geld, maar het kan ook een stuk minder. Ben jij hier naar opzoek? Dan is het misschien een verstandige keuze om je lening over te sluiten naar een andere bank of kredietverstrekker.

De ene bank vraagt namelijk een hele andere rente dan een andere bank. Heb jij op dit moment een lening lopen bij een bank of kredietverstrekker die een forse rente hanteert, dan is het voor jou zeker een optie om je lening over te sluiten.

Je moet hier natuurlijk wel goed over nadenken. Je moet een bank of andere kredietverstrekker niet alleen kiezen op het rentepercentage wat ze hanteren, maar kijk ook naar andere zaken, zoals:

  • service
  • betrouwbaarheid
  • betalingstermijn
  • enz.

Hoeveel rente betaal je nu?

Een belangrijk punt wat je doet besluiten om een lening wel of niet over te sluiten, is hoeveel rente je op dit moment moet betalen elke maand. Vervolgens kun je dit gaan vergelijken met andere rentes die je zou kunnen betalen. Stel, je betaalt nu elke maand 11% rente, en je kunt 7% rente gaan betalen, dit levert je dan een voordeel op van 4% rente. Afhankelijk van de afgesloten lening, kan dit je een hoop geld besparen iedere maand.

Lening oversluiten voor het overzicht

Het is natuurlijk ook zo als jij bij meerdere banken of kredietverstrekkers een lening hebt, dan raak je ook eerder het overzicht kwijt. Het kost je dan elke maand veel tijd om de administratie bij te houden. Om deze reden is het dus ook handig om je lening over te sluiten. Op deze manier kun je alle leningen via 1 bank of kredietverstrekker laten lopen. Dit is een stuk makkelijker en overzichtelijker.