Informatie over goedkoopste lening

Goedkoop geld kunnen lenen

Dat geld lenen altijd geld kost is ons nu wel duidelijk. Op tv of op de radio hoor of zie je regelmatig reclames over lenen waarin dit benadrukt wordt. Maar je hebt geld nodig dus je wilt geld gaan lenen. Je bent dus opzoek naar lening. Uiteraard wil je de goedkoopste lening afsluiten.

Er zijn heel veel financiële instanties die jou een zeer goedkope lening kunnen aanbieden. Allemaal zeggen ze dat ze goedkoopste zijn en de ene is nog goedkoper dan de andere. Echter, zijn er een aantal dingen waar vaak geen rekening mee wordt gehouden.

Omdat je graag de goedkoopste lening wilt afsluiten, zijn hieronder een aantal punten opgenomen voor het vinden van de goedkoopste lening.

Tips voor de goedkoopste lening

  • Zoek een zo laag mogelijke looptijd
  • Zoek uit of de lening effect heeft op andere leningen
  • Zoek een zo laag mogelijke rente

Wat vooral belangrijk is, is om de perfecte combinatie te vinden tussen rente en looptijd. Veel bedrijven adverteren met het feit dat zij een lage rente aanbieden. Zij hebben echter wel vaak een langere looptijd op de lening, waardoor je alsnog meer geld kwijt bent. Om twee situaties te vergelijken:

  • Situatie 1: Je leent een bedrag van €1000,- met 5% rente, met een looptijd van 5 jaar. Na vijf jaar ben je €1250,- armer. Je hebt dan €250,- aan rente betaalt.
  • Situatie 2: Je leent een bedrag van €1000,- met “slechts” 4% rente, met een looptijd van 7 jaar. Na zeven jaar ben je €1280,- armer. Je hebt dan €280,- aan rente betaalt.

Zo zie je hoe belangrijk het is om de verschillen goed uit te zoeken. De tweede lening lijkt op het eerste gezicht goedkoper, maar is dat eigenlijk helemaal niet…