Krediet lenen

Lenen

Als je geld leent, dan leen je eigenlijk niks minder als geld van iemand anders. In de meeste gevallen dus van een bank of een kredietverstrekker. Dit krediet lenen ze natuurlijk niet voor niets uit, ze willen hier wel geld voor terug zien, namelijk rente.

Het is een situatie waar beide partijen baat bij hebben. De ene partij kan nu bijvoorbeeld iets kopen of een rekening betalen wat ze zonder de lening niet zouden kunnen. De andere partij, bijvoorbeeld de bank of een andere kredietverstrekker, verdient uiteindelijk geld aan deze zakelijke beslissing in de vorm van rente.

Voor mensen in het dagelijks leven is het bijna onmogelijk om nooit een lening af te sluiten. Met een normaal salaris kun je in principe nooit een huis kopen. En je huis helemaal laten verbouwen gaat ook niet lukken. Dit zijn nu eenmaal hele dure investeringen. Je spreekt dan over bedragen die de gemiddelde Nederlander niet op zijn of haar bankrekening heeft staan.

Geld lenen: snel lenen of goedkoop lenen?

Als je geld wil lenen, dan wil je dit waarschijnlijk heel snel lenen. Het liefst heb je dan ook nog dat de rente heel erg laag is, zodat de lening niet zo duur is . Dit is vaak niet mogelijk, helaas. Wel kun je natuurlijk op zoek gaan naar de goedkoopste lening voor jou en de lening die jij het snelste af kunt sluiten. Een krediet lenen is normaal gesproken een proces wat niet heel erg lang duurt, het is meer een kwestie van kijken hoeveel geld je kunt lenen en hoeveel geld je wilt lenen. Zelf zul je natuurlijk de keuze moeten maken waar je geld wilt gaan lenen en wat voor soort lening je uiteindelijk kiest (doorlopend krediet of persoonlijk). Qua rente moet je ook beslissen of je kiest voor een vaste rente of voor een variabele rente. Al deze keuzes zullen van invloed zijn op hoe ‘goedkoop’ je lening uit zal vallen. Je hebt hier dus wel degelijk zelf invloed op.

Krediet lenen en BKR geregistreerd?

Vroeger, als je een BKR registratie had, dan kon je alsnog heel makkelijk ergens krediet lenen. Dit is nu niet meer het geval. Aan de ene kant helaas, omdat je heel lang aan je BKR vast kunt zitten en hierdoor bijvoorbeeld geen auto of huis kunt kopen. Aan de andere kant gelukkig, omdat veel mensen met een BKR nu beter, financieel gezien, tegen zichzelf geholpen worden en dus niet meer leningen kunnen afsluiten die ze eigenlijk helemaal niet kunnen betalen. Als je nu een BKR registratie hebt, moet je goed bijhouden wanneer de registratie afloopt. Zodra de registratie is afgelopen kun je een lening afsluiten.

Het enige wat je nu kunt doen als je een BKR registratie hebt, is goed bijhouden wanneer je registratie afloopt, zodat je daarna een goede lening af kunt sluiten.