Snel geld lenen

Wat houdt snel geld lenen in?

Het kan wel eens voorkomen dat je in een situatie zit dat je snel geld nodig hebt. Bijvoorbeeld omdat je een hoge energierekening hebt binnengekregen of omdat je een spoedreparatie moet laten uitvoeren. Het is dan erg vervelend wanneer je geen geld hebt en de rekening(en) dus ook niet kunt betalen. Een optie is om het benodigde geld bij familie of een vriend te lenen. Dit is vaak een snelle manier van geld lenen.

Als dit niet mocht lukken, dan is het mogelijk om snel geld te lenen bij de bank of een kredietverstrekker. Er zijn talloze soorten leningen die hiervoor kunnen worden afgesloten. Hieronder is een opsomming gemaakt met de mogelijkheden die je hebt als je snel geld wilt lenen.

Mogelijkheden voor snel geld lenen

Er zijn diverse mogelijkheden om snel geld te lenen. De twee snelste manieren om dit te doen zijn :

– via het internet

– of om dit telefonisch aan te vragen

Tegenwoordig heeft vrijwel iedere kredietverstrekker een internetsite. Bij de meeste kredietverstrekkers heb je de mogelijkheid om online een formulier in te vullen waarin je alle gegevens invult die nodig zijn om de lening snel in orde te maken. Meestal is de lening dan binnen een dag geregeld.

Voordelen en bedragen bij zeer snel geld lenen

De voordelen van het online of telefonisch aanvragen van een lening is dat je geen afspraak hoeft te maken, maar het allemaal vanuit huis kunt regelen.

Het maximale bedrag wat je kunt opnemen met snel geld lenen is ongeveer €500,-. Deze leningen worden ook wel flitsleningen of minikrediet genoemd. De looptijden bij dit soort leningen zijn meestal tot maximaal 30 dagen.

Voorwaarden bij snel geld lenen

Voordat je in aanmerking komt voor een lening, moet je wel voldoen aan een aantal eisen:

– Je moet minimaal 18 jaar zijn. Het kan ook voorkomen dat je 21 jaar of ouder moet zijn.

– Je moet kredietwaardig zijn. Dit houdt in dat je financieel sterk genoeg moet zijn om een krediet op te kunnen nemen.

Snelle lening aanvragen

Op de markt zijn veel aanbieders van snelle leningen. Tegenwoordig heeft elke aanbieder een website met informatie of waar je informatie op kunt aanvragen. Door het gebruik van informatie op internetsites kan de aanvrager zelf snel een klein onderzoek plegen om op die manier de goedkoopste aanbieder te kunnen vinden.

Wanneer je voor de eerste keer een lening aanvraagt bij een kredietverstrekker, zal je eerst worden doorgelicht. Alle gegeven zullen worden nagekeken en zullen wederzijds moeten worden goedgekeurd. Hierdoor zal bij de eerste keer bij het aanvragen van een lening het proces enige vertraging oplopen.

Je kunt pas een volgende lening aanvragen als de eerste lening volledig is afgelost. Dit is in principe ter bescherming van de consument aangezien hij/zij hierdoor niet in geld problemen kan komen. Natuurlijk is dit ook ter bescherming van de kredietverstrekker. Op deze manier is de kredietverstrekker er van verzekerd dat hij het geleende bedrag, inclusief rente, daadwerkelijk terugkrijgt.

Als je in de toekomst weer een aanvraag doet voor snel geld lenen, is het mogelijk dat het door jou aangevraagde bedrag binnen 10 minuten op je rekening staat.

Voordelen en nadelen van snel geld lenen

Ondanks dat snel geld lenen erg aantrekkelijk kan zijn, is het toch beter om dit te vermijden.

Voordeel

Een voordeel is dat kredietverstrekkers van geen rente rekenen bij snel geld lenen. Het is daarom begrijpelijk dat consumenten dit opvatten als een goedkope manier van geld lenen.

Nadeel

Uiteraard zit er ook een groot nadeel aan snel geld lenen. Als er snel geld wordt geleend, zijn de behandelingskosten hoger dan voor het afsluiten van een normale geldlening.

Probeer daarom deze manier van geld lenen te voorkomen, tenzij je echt geen andere oplossingen hebt.