Geld lenen vergelijken

Geld lenen voor een verbouwing

Soms kan het voorkomen dat je geld wilt lenen voor de verbouwing van je huis. De meeste mensen nemen dan een stukje extra hypotheek op, maar je kan natuurlijk ook een ‘gewone’ lening afsluiten.

Allereerst is het belangrijk om diverse aanbieders te vergelijken waar je geld kan lenen. Let vooral op de rente en de looptijd. Verder moet je meenemen of je een variabele rente wilt (een rente die kan wijzigen, dit kan positief, maar ook negatief uitpakken) of een vast bedrag aan rente (je weet dan altijd waar je aan toe bent, maar het kan negatief ten opzichte van de rest van de markt).

Vergelijk deze twee soorten rente goed met elkaar en bedenk welke optie voor jou het beste is.

Geld lenen vergelijken

De rente is niet het enige waar je op moet letten. Vaak zit er bij een lening een verplichte looptijd. Een looptijd is de periode waarin je het geleende bedrag terug betaald. Hoe langer jouw looptijd is, hoe duurder jouw lening wordt. Hou hier dus altijd rekening mee. Het is ook belangrijk om de verschillende looptijden van jouw lening met elkaar te vergelijken.
Verder is het van belang dat je een lening kiest die bij jouw situatie past. Bij een verbouwing kan je wellicht voor een doorlopend krediet kiezen. In dat geval zal je waarschijnlijk extra geld op kunnen nemen. Immers, bij een verbouwing komen bijna altijd onverwachte verrassingen om de hoek kijken. Een persoonlijke lening is ook een optie, maar als je dan eenmaal begint met aflossen, dan kan je het afgeloste geld niet opnieuw lenen.